Ülőbútor-design

Arra gondoltam, hogy a hétvége pihentető jellegét egy könnyű témával egészíteném ki, ráadásul talán titeket is érdekel néhány újabb design-bútor. Persze tudom, hogy a múltkori orrszarvú-fotelt nehéz felülmúlni, de még mindig ülőbútort keresünk.
Kezdésként maradjunk az állatformáknál. A SANAA tervezte a következő szék-sorozatot egy japán bútorgyártó számára. Az "Armless chair" nevet viselő kollekció nyuszifüleket utánoz, kapható "regular", "mini" és "minimini" méretben.





Joris Laarman is maradt az organikus vonalon, az ő "Bone Chair" nevű alkotását még az amszterdami Rijksmuseumban is kiállították. A holland designer hölgy 2006-ban tervezte az azóta ikonikussá vált széket.


Ennél újabb az idén bemutatott "Boet" nevű bárszék-sorozat, amit a note design studio jegyez. Az elnevezés utal a formára, hiszen a boet szó svédül fészket jelent. Érdekesség, hogy az ülőfelület parafából készült, a puhasága miatt egész kényelmes lehet.




A kényelem szempontjából valószínűleg sereghajtók lehetnek csak Julian Mayor székei. Sorrendben a vázszerkezetű "Frame Chair", a geometria hatását tükröző "Pentagonal Stool" és a szénszálas, fekete és fehér színben létező "Strata Chair" látható az alábbi fotókon.




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése